reg

Младежка Фондация АРЕТЕ на среща с ромски младежи от гр. Монтана

regНа 14.03.2014г. в град Монтана, в сградата на Професионална Гимназия по лека промишленост, Младежката фондация ”Арете” -София със съдействието на Фондация ШАМ – Монтана проведе информационна среща по програма „Ромска професионална мрежа“ за младежи, завършващи средно образование, студенти или вече завършили висше образование, които търсят професионална реализация и кариерно развитие в България. Участие взеха около 30 младежи от Монтана и близките населени места.

Срещите целят да промотират Ромска професионална мрежа на национално ниво, както и да дадат яснота за дейностите и възможностите, които програмата предоставя: кариерно консултиране, професионални обучения, възможности за стажове и работа, както и подкрепа и менторство на младежите от вече доказали се професионалисти от бизнеса.

Като продължение на срещата Младежка фондация ”Арете” ще организира обучения по региони за придобиване на умения при кандидатстване за работа и явяване на интервю.

Ромската професионална мрежа изгражда мост между ромските професионалисти и частния сектор в България. Създавайки партньорства със социално отговорния бизнес, мрежата предоставя възможности за стаж и работа на талантливите и образовани млади професионалисти. Чрез изграждане на менторско ядро от професионално реализирани роми се създават ролеви модели за подражание и подкрепа на бъдещите поколения.

Срещите се провеждат в рамките на програма ”Ромска професионална мрежа” по проект „Възможности за лидерство, образование и успех на ромите”, финансиран от фондация „Тръст за социална алтернатива“. Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на Младежка фондация „Арете“ и не отразяват непременно вижданията на фондация „Тръст за социална алтернатива“ или нейните партньори.